top of page

Våra Dansstilar
 

Lek/Show

Här utforskar vi rörelse på ett lekfullt sätt. Lektionen är uppbyggd av olika övningar och lekar som uppmanar till att använda fantasin och utveckla musikalitet och koordination. Den här gruppen passar de allra yngsta som är nya till dans. 

 

Showdans

Showdans är steget mellan Lek/Show och Jazzstyles. Här får dansen börja ta mer plats och lektionen är uppbyggd mer som en danslektion med uppvärmning, olika övningar och koreografi men utan ett fullt så tekniskt fokus. Vi jobbar mycket med utstrålning och stilen passar dig som gillar att bjuda på dig själv och dansa med ett glatt uttryck.

 

Streetdance

Streetdance är ett samlingsnamn för ett antal olika stilar bland annat hip hop, popping, locking och breakdance. Streetdance har sitt ursprung i USA där de från början va en slags socialdans. De som inte hade råd att hyra dansstudior och som inte fick komma in på klubbarna ville också dansa, så de samlades där det fanns plats. På gatorna, i garage och på skolgårdar och skapade en egen slags dans som till en början va helt improviserad och byggde på groovet i musiken. Den här stilen passar dig som gillar att dansa med mycket attityd och ett tufft uttryck. 

 

Jazzstyles

Jazzstyles är ett samlingsnamn för dansstilar som bygger på jazzteknik. Övningar i balans, styrka, spänst och koordination används för att öva de olika byggstenarna som krävs för stora hopp och piruetter. Det är en dansstil med mycket sceniskt fokus, den härstammar från Broadway och de stora musikalerna och fokus är att leverera en storslagen show. Den här stilen passar dig som gillar att dansa med stora rörelser och mycket känsla och är en fortsättning på våra kurser i Showdans.

Musikal

Vill du kombinera din dans med sång? Då är det här kursen för dig. En musikal är en blandning av musik, teater och dans där de olika konstformerna förenas för att föra en historia framåt. Några kända musikaler är The Sound of Music, Grease, La La Land, Lilla Sjöjungfrun och The Greatest Showman. Kursen kommer mynna ut i ett storslaget nummer ur en musikal med både sång och dans som ni visar upp på uppvisningen i november. Första halvan av terminen kommer kursen fokusera på sång och andra halvan kommer ni jobba med koreografi och stageing till låten ni lärt er. 

Contemporary Fusion

Contemporary är en dansstil som bygger mycket på flow och momentum och som ofta används när man vill berätta något och förmedla en känsla med sin dans. Här jobbar vi mycket på golvet, med att binda ihop rörelser och hitta nya vägar från steg till steg. Den här stilen passar dig som har dansvana och gillar att utforska dans.

Jumps and Turns

Jumps and Turns är en ren teknikklass och är ett perfekt komplement till dig som går Contemporary Fusion eller Jazzstyles men skulle vilja utveckla din teknik ytterligare! Precis som namnet indikerar kommer kursen att fokusera på tekniken som krävs för att göra mer avancerade hopp och piruetter och vi kommer jobba med många nya steg och utmaningar och passar extra bra för dig som funderar på att söka en danslinje till gymnasiet.

bottom of page