Danslärare 2021

Scrolla längre ner för att läsa mer om varje lärare!

IMG_0276.jpeg

Assisterande Dansinstruktör

Frida Setterberg

Favoritdansstil

Hip-Hop Street

Bästa dansminnet

Var när jag uppträdde i Lisebergshallen med disco dans. Stämningen var oerhört cool och alla var klädda i dräkter med massor av glitter på, alla var taggade att visa vad vi hade lärt oss. Det var så kul att se att folk gillade vårt uppträdande och allt var värt det hårda jobbet.

Danserfarenhet

5 år på Nordic Wellness där jag dansade Hip-Hop Street, när jag avancerade inom dans stilen började jag på Sinclairs och dansade där i 4 år, provade även på disco dans (par dans) 2 av dem 4 åren. Sedan började jag på Lazar och dansade hiphop Street i 3 år. Älskar och har väldigt lätt för att jobba med barn. Har tidigare suttit barnvakt för många av mina föräldrars vänners barn, och har även haft praktik på dagis.

emelie.png

Rektor & Koreograf

Emelie Ljung

Favoritdansstil

Dancehall och Feminine Jazz.

 

Bästa dansminnet

Medverkade i en Juldansuppvisning och var med i fem olika dansnummer under en och samma show. Blev tvungen till att byta om bakom kulisserna för att hinna till nästa dansnummer. Att uppträda så många gånger med olika dansstilar och outfits, var absolut det roligaste jag varit med om.

Danserfarenhet

Började min dansutbildning med Ballet och Tapp-Dans som liten medans jag bodde i USA. När jag kom hem till Sverige igen så fortsatte min passion för dans. Dansade Cheerleading i 3år. Gick på Move Dancestudio I 5 år, dansade Jazz och Showdans, Hip Hop Street, Musikaliskdans, MTV Style, Dancehall, Hip Hop Funk. Gick 1 år på Lazars dansskola där jag dansade pardans Foxtrott, Vals, Bugg, Cha-Cha. Jobbat på Young Moves i 3 år som Huvudkoreograf och Instruktör. Nu jobbar jag som Koreograf och Rektor för Young Moves Dansskola. Har 5års erfarenhet av projektledning, marknadsföring och rekrytering. 

josefin.jpg

Huvudlärare & Koreograf

Josefin Malmrot

Favoritdansstil

Streetjazz

Bästa dansminnet

På min första dansuppvisning som liten när jag gick på barndans hade vi en koreografi som vi skulle göra i par. Samma dag hade tyvärr min partner blivit sjuk så istället fick jag stå längst fram och köra själv. Även om jag var nervös, kan jag inte säga att jag var jättebesviken.

Danserfarenhet

Jag har tidigare dansat New Style och Streetjazz på Jam Dansstudio i Södertälje men de senaste åren har jag under min utbildning som musikalartist även studerat modern jazz, street, balett och stepp på Musikteaterskolan och Performing Arts School (där jag fortfarande studerar).

lkjlkj.jpg

Huvudlärare & Koreograf

Lisa Bjerre Handberg

Favoritdansstil

Commercial Street

Bästa dansminnet

Jag har många bra minnen från dans, men mitt bästa dansminne är nog från en lektion jag hade på en dansskola i Danmark. Det var Experimental Street, och jag kände för första gången att jag verkligen dansade med känslor och storytelling. Jag gick därifrån och räknade timmarna tills jag skulle få dansa igen. Fantastiskt!

Danserfarenhet

Jag har en bakgrund inom Show-Gymnastik på elitnivå i ett berömt danskt lag och har sedan jag slutade med det (för att jag blev för gammal) dansat väldig många olika dansstilar. Jag har även jobbat som professionell dansare och showgirl i några år. Just nu pluggar jag till musikalartist på Performing Arts School i Göteborg.

AnneSofie.PNG

Huvudlärare & Koreograf

Anne Sofie Skøtt

 

Favoritdansstil

Contemporary lyrical och Jazz

 

Bästa dansminnet

Det var en gång när jag dansade med min gamla dansgrupp och vi skulle dansa för en enorm publik till EM i handboll i Danmark. Det var så mycket folk och så mycket energi och vi körde hårt! Den gången vill jag alltid minnas.

Danserfarenhet

Studerar High Advanced diploma i performing arts på Performing Arts School. Jag har dansat sedan att jag var 6 år gammal och har dansat många olika stilar. Exempelvis hip hop, jazz, modernt, ballet, contemporary lyrical och show dans. Jag har också undervisat barn i åldern 4-14 år och har varit koreograf och danslärare för mitt gamla gymnasium.

ölkj.jpg

Huvudlärare & Koreograf

Liv Sundblad

 

Favoritdansstil

Streetjazz och Musikal

 

Bästa dansminnet
Mitt bästa dansminne är från när jag och min syster var i London och tog dansklasser på Pineapple Studios. Det var människor där från hela Europa, i alla åldrar och att se hur dans kan förena alla sorters människor var så mäktigt!

Danserfarenhet

Jag är praktiskt taget uppvuxen i danssalen, jag började dansa balett när jag va 3 år, sen blev det jazz, modernt och stepp utöver det. När jag var fjorton gjorde jag audition till Gotlands Musikalkompani och med dem har jag sedan koreograferat och spelat roller i Annie, Spelman på Taket, Legally Blonde och Sound of music!
Nu går jag tredje och sista året på Performing Arts School här i Göteborg, så till sommaren är jag utbildad Musikalartist och Dansare!