Danslärare 2020

Scrolla längre ner för att läsa mer om varje lärare!

Assisterande Dansinstruktör

Maja Holgersson

Favoritdansstil

Street Jazz

 

Bästa dansminnet

Mitt bästa dansminne är ifrån när jag var 7 år gammal. Vi skulle ha julavslutning med dansen vilket alltid avslutades med en dansuppvisning. Precis innan jag och min grupp skulle gå upp på scenen så fick jag näsblod vilket gjorde att det tog lite längre tid innan vi kom upp. Men efter en stund så kunde vi gå upp på scenen och där stod jag och dansade med en stor papperstuss i näsan men jag var lika lycklig ändå.

Danserfarenhet

Jag började dansa på en lokal dansskola när jag var 5 år gammal, i början var det bara jazz men sedan så började jag också dansa street och även prova på lite stepp. Denna dansskolan gick jag på tills jag tog studenten.  När jag var 19 år började jag studera på Markaryds folkhögskola där vi dansade både balett och jazz. Efter ett år där så kom jag in på Performing art School i Göteborg där jag fortsatte med Jazz och balett men också stepp och street.

Rektor & Koreograf

Emelie Ljung

Favoritdansstil

Dancehall och Feminine Jazz.

 

Bästa dansminnet

Medverkade i en Juldansuppvisning och var med i fem olika dansnummer under en och samma show. Blev tvungen till att byta om bakom kulisserna för att hinna till nästa dansnummer. Att uppträda så många gånger med olika dansstilar och outfits, var absolut det roligaste jag varit med om.

Danserfarenhet

Började min dansutbildning med Ballet och Tapp-Dans som liten medans jag bodde i USA. När jag kom hem till Sverige igen så fortsatte min passion för dans. Dansade Cheerleading i 3år. Gick på Move Dancestudio I 5 år, dansade Jazz och Showdans, Hip Hop Street, Musikaliskdans, MTV Style, Dancehall, Hip Hop Funk. Gick 1 år på Lazars dansskola där jag dansade pardans Foxtrott, Vals, Bugg, Cha-Cha. Jobbat på Young Moves i 3 år som Huvudkoreograf och Instruktör. Nu jobbar jag som Koreograf och Rektor för Young Moves Dansskola. Har 5års erfarenhet av projektledning, marknadsföring och rekrytering. 

Huvudlärare & Koreograf

Josefin Malmrot

Favoritdansstil

Streetjazz

Bästa dansminnet

På min första dansuppvisning som liten när jag gick på barndans hade vi en koreografi som vi skulle göra i par. Samma dag hade tyvärr min partner blivit sjuk så istället fick jag stå längst fram och köra själv. Även om jag var nervös, kan jag inte säga att jag var jättebesviken.

Danserfarenhet

Jag har tidigare dansat New Style och Streetjazz på Jam Dansstudio i Södertälje men de senaste åren har jag under min utbildning som musikalartist även studerat modern jazz, street, balett och stepp på Musikteaterskolan och Performing Arts School (där jag fortfarande studerar).

Huvudlärare & Koreograf

Trine Løvlund Bach

Favoritdansstil

Jazz och Commercial Street

 

Bästa dansminnet

När jag var på audition på Performing Arts School (PAS) hade vi en fantastiska koreografi som vi skulle göra på dansprovet. Det var en rolig låt, alla gjorde sitt bästa och det var en mycket härlig, peppande energi i rummet. Där märkte jag verkligen varför jag älskar att dansa!

Danserfarenhet

Just nu pluggar jag till musikal- och showartist på Performing Arts School i Göteborg, där jag har jättemånga fina danslektioner varje vecka! Innan det var jag två år på folkhögskola där jag hade främst balett och jazz, men även moderna. Jag har också gjort många olika musikalföreställningar med olika dansstilar, bl.a. Chicago, Zorro och Grease som har väldigt olika stilar, men alla jätteroliga!

Huvudlärare & Koreograf

Anne Sofie Skøtt

 

Favoritdansstil

Contemporary lyrical och Jazz

 

Bästa dansminnet

Det var en gång när jag dansade med min gamla dansgrupp och vi skulle dansa för en enorm publik till EM i handboll i Danmark. Det var så mycket folk och så mycket energi och vi körde hårt! Den gången vill jag alltid minnas.

Danserfarenhet

Studerar High Advanced diploma i performing arts på Performing Arts School. Jag har dansat sedan att jag var 6 år gammal och har dansat många olika stilar. Exempelvis hip hop, jazz, modernt, ballet, contemporary lyrical och show dans. Jag har också undervisat barn i åldern 4-14 år och har varit koreograf och danslärare för mitt gamla gymnasium.