top of page

Danslärare 2023
Scrolla längre ner för att läsa mer om varje lärare!

Liv Sundblad Porträttbild.jpg

Rektor

Liv Sundblad

Favoritdansstil

Contemporary och Theatrical Jazz

 

Bästa dansminnet

Mitt bästa dansminne är från när jag och min syster var i London och tog dansklasser på Pineapple Studios. Det var människor där från hela Europa, i alla åldrar och att se hur dans kan förena alla sorters människor var så mäktigt!

Danserfarenhet

Jag har mitt ursprung på Gotland där jag började dansa på kulturskolan när jag bara var fyra år. Det började med balett men har sedan blivit alla olika sorters jazz, modernt och stepp och efter gymnasiet följde jag min dröm och flyttade till Göteborg för att studera. Jag är utbildad musikalartist och dansare på Performing Arts School i Göteborg och har sen jag tog examen arbetat med olika föreställningar och undervisat parallellt. Bland annat har jag medverkat  Annie på Lisebergsteatern och just nu spelar jag i The Full Monty och Trollkarlen från Oz på Intiman i Stockholm . Jag har undervisat på Young Moves sen 2019 och har nu fått den stora äran att ta över som rektor. Jag brinner verkligen för att få dela med mig av allt dans har gett mig och jag har tagit fram fyra ledord som beskriver det. Glädje, Rörelse, Utveckling, Uttryck. Mitt mål är att varje lektion ska innehålla de här fyra byggstenarna så att du, oavsett vad din anledning är till att dansa, ska kunna uppfylla dina mål på Young Moves. 

tilda_bild.jpg

Huvudlärare

Tilda Sturefelt

 

Favoritdansstil

Theatrical jazz, Commercial, Contemporary 

Bästa dansminnet

Mitt bästa dansminne kommer från 2012 då jag gjorde min första dansföreställning med min dansskola. Jag var så nervös och samtidigt så peppad på att äntligen få stå på scen och visa upp det vi hade övat på så länge! Dansglädjen var total och efteråt fick jag dessutom ett roligt besked att jag hade fått mitt första dansjobb som dansare på Emporia shoppingcenters julshow i Malmö. 

Danserfarenhet

Min danshistoria börjar när jag var 12 år och föll för showjazz och street. Mitt intresse ledde till att jag provade många olika stilar och kände att dans och musikal var det jag skulle satsa på. Jag utbildade mig senare till musikalartist på Lunds dans och musikalgymnasium, Bjärnums musikteaterskola och till sist på Performing Arts School där jag nu är nyexaminerad och klar för att möta branschen. Under åren som jag pluggat har jag tagit kortare jobb som dansare/musikalartist och nu är jag taggad på att få lära ut mina kunskaper som jag har samlat på mig och föra vidare min dansglädje till er! 

Tilda undervisar i Dansworkshop på Onsdagar och Jazzstyles och Contemporary Fusion på Torsdagar.

IMG_0832.JPG

Huvudlärare

Kerstin Englund

Favoritdansstil

Commercial och Contemporary jazz

 

Bästa dansminnet

Mitt bästa dansminne är när jag var på ett stort internationellt dansläger, ”Athletic summer” sommaren 2019. Det var dansare och koreografer från hela Europa. Det var en så häftig och rolig upplevelse att se hur dansen förenade så många människor från så många olika nationaliteter. Man fick se så duktiga dansare och blev så inspirerad o jag fick med mig så mycket tips o kunskap från den veckan.

Danserfarenhet

Jag började dansa när jag var 7 år och sedan dess har dansen alltid varit en stor del av mitt liv. Genom åren har jag dansat mycket jazz, showdans och street och även undervisat lite i barndans. När jag var 14 år började jag på Sinclairs dansskola i Göteborg, där jag fastnade starkt för discodans och tävlingsdansen. Jag började tävla och det blev många timmar dansträning i veckan. Höll på med det i 6 år fram till att det var dags för mig att börja plugga en utbildning som länge varit min dröm, och där är jag nu! Jag går nu mitt sista år på Performing Arts School i Göteborg där jag utbildar mig till dansare och musikalartist, och jag ser nu jättemycket framemot att undervisa här på Young Moves i höst!

 

Kerstin undervisar i Showdans, Streetdance och Jazzstyles på Lördagar.

Fanny.jpeg

Huvudlärare

Fanny Gustafsson

 

Favoritdansstil

Feminine Vibe och Streetjazz

 

Bästa dansminnet

Ett av mina bästa minnen är när jag studerade på Musikteaterskolan i Bjärnum där vi gjorde en show med temat att följa sina drömmar. Känslan som vi förmedlade av att ingenting är omöjligt kommer följa med mig för resten av livet. Alla gånger jag fått beröra och inspirera barn och vuxna med dans ligger varmt om hjärtat.

Danserfarenhet

Jag är uppvuxen i Karlshamn och började redan vid 5 års ålder att dansa på lokala Dansföreningen Le Piqué. Jag har undervisat barn och ungdomar i föreningen de senaste 8 åren. Genom åren har jag dansat stilar som Jazz, Funky Jazz, Street, Showdans och feminine vibe! Efter gymnasiet gick jag Musikallinjen på Eslövs folkhögskolas och nu har jag precis avslutat mina studier på Musikteaterskolan i Bjärnum. Nu bär det av mot Göteborg för nya erfarenheter och jag ser så mycket fram emot att få dansa tillsammans med er!

Fanny undervisar i Jazzstyles och Streetdance på Söndagar.

IMG_1174.JPG

Huvudlärare

Saga Sundblad

 

Favoritdansstil

Commercial och Jazz

Bästa dansminnet

När jag gick på gymnasiet så hade vi i slutet av skolåret en stor show för att visa upp vad vi jobbat med under året. När jag skulle göra min första sommarshow när jag gick i ettan, så skulle vi göra en dans till This is me från filmen ”The Greatest Showman”. Det var min första riktiga dansuppvisning sen jag var liten och jag såg fram emot att min familj skulle få se den stora utvecklingen som hade skett under året!

Danserfarenhet

Jag började dansa folkdans för barn när jag var liten men tog sen en lite för lång paus innan jag började dansa lite balett och stepp när jag var 13. Under gymnasietiden så studerade jag musikal i Lund på Lunds Dans och Musikalgymnasium där vi hade flera danslektioner i veckan, bla jazz och balett. Just nu studerar jag till musikalartist och går min sista termin på Performing Arts School i Göteborg där jag under åren fått en härlig blandning. Allt från balett och jazz till street och heels!

Saga undervisar i Streetdance på Lördagar.

IMG_1850.jpeg

Huvudlärare

Nora Lundmark

 

Favoritdansstil

Dancehall och balett

Bästa dansminnet

Min första dansuppvisning! Jag har alltid älskat att stå på scen och sjunga och spela teater men var lite senare på dansen då jag skämdes lite för att jag inte tyckte jag var tillräckligt bra. Men när vi väl gick upp där på scenen tillsammans och bara dansade loss var det bara så himla kul och jag kände att all min tidigare stress över dans bara försvann

Danserfarenhet

Jag är väll ett praktexempel på att det aldrig är försent att börja dansa! Jag började dansa balett och jazz 2021 då jag började plugga musikal på Eslövs folkhögskola och jag blev helt kär i att dansa, så 2022 började jag även dansa dancehall på attitude 69 i Skåne. Efter ett år i Eslöv sökte jag till Performing Arts School där jag nu pluggar till att bli Musikalartist och dansar i princip hela dagarna alla stilar man kan tänka sig från balett till dancehall. Utöver Performing Arts school börjar jag nu till våren även att tävlingsdansa i hiphop för VDA dansstudios. Jag är så taggad att få träffa studions minstingar och få dansa loss med er

Nora undervisar i Lek/Show och Showdans på Lördagar.

324465116_896452255120179_224423265478884714_n.jpg

Assisterande Lärare

Maja Lundholm

 

Favoritdansstil

Contemporary Lyrical och Streetjazz

 

Bästa dansminnet

Det var på ett K-Pop event kallat omaya 2020 där jag och min dansgrupp fick uppträda på scenen inför en massa människor. Ljuset var nästan magiskt när det bländande mina ögon och det var som om att hela publiken bara försvann för ett ögonblick och där stod jag i rampljuset. Men det roligaste var inte bara dansen utan hejandet och energin man fick av publiken.

Danserfarenhet

Jag har dansat sedan jag var 6 år här på Young Moves som en bra grund och nu studerar jag på Hulebäcksgymnasiet inriktning dans. Jag har danserfarenhet inom jazz, contemporary lyrical, modern, balett, k-pop och street jazz.

Maja undervisar i Lek/Show på Lördagar.

bottom of page