top of page

Danslärare 2024
Scrolla längre ner för att läsa mer om varje lärare!

Foto Liv Sundblad.JPG

Rektor och Huvudlärare

Liv Sundblad

Favoritdansstil

Contemporary och Theatrical Jazz

 

Bästa dansminnet

Mitt bästa dansminne är från när jag och min syster var i London och tog dansklasser på Pineapple Studios. Det var människor där från hela Europa, i alla åldrar och att se hur dans kan förena alla sorters människor var så mäktigt!

Danserfarenhet

Jag har mitt ursprung på Gotland där jag började dansa på kulturskolan när jag bara var fyra år. Det började med balett men har sedan blivit alla olika sorters jazz, modernt och stepp och efter gymnasiet följde jag min dröm och flyttade till Göteborg för att studera. Jag är utbildad musikalartist och dansare på Performing Arts School i Göteborg och har sen jag tog examen arbetat med olika föreställningar och undervisat parallellt. Bland annat har jag medverkat Annie på Lisebergsteatern och i The Full Monty och Trollkarlen från Oz på Intiman i Stockholm. Jag har undervisat på Young Moves sen 2019 och varit rektor sen 2022. Jag brinner verkligen för att få dela med mig av allt dans har gett mig och jag har tagit fram fyra ledord som beskriver det. Glädje, Rörelse, Utveckling, Uttryck. Mitt mål är att varje lektion ska innehålla de här fyra byggstenarna så att du, oavsett vad din anledning är till att dansa, ska kunna uppfylla dina mål på Young Moves. 

Fanny.jpeg

Huvudlärare

Fanny Gustafsson

 

Favoritdansstil

Feminine Vibe och Streetjazz

 

Bästa dansminnet

Ett av mina bästa minnen är när jag studerade på Musikteaterskolan i Bjärnum där vi gjorde en show med temat att följa sina drömmar. Känslan som vi förmedlade av att ingenting är omöjligt kommer följa med mig för resten av livet. Alla gånger jag fått beröra och inspirera barn och vuxna med dans ligger varmt om hjärtat.

Danserfarenhet

Jag är uppvuxen i Karlshamn och började redan vid 5 års ålder att dansa på lokala Dansföreningen Le Piqué. Jag har undervisat barn och ungdomar i föreningen de senaste 8 åren. Genom åren har jag dansat stilar som Jazz, Funky Jazz, Street, Showdans och feminine vibe! Efter gymnasiet gick jag Musikallinjen på Eslövs folkhögskolas och Musikteaterskolan i Bjärnum och nu går jag första året på Performing Arts School i Göteborg för att utbilda mig till musikalartist och dansare. Jag ser så mycket fram emot att få dansa tillsammans med er! 

367747422_1447593459305744_1064186041299825377_n.jpg

Huvudlärare

Clara Andersson

Favoritdansstil

Jazz och Street

-

Bästa dansminnet

Ett utav mina bästa dansminnen är när jag fick dansa längst fram i paraden på Disneyland i Paris när vi var där med marschorkestern som jag är med i. Disneyland har sen jag var liten varit min drömarbetsplats och är fortfarande.

-

Danserfarenhet

Jag har dansat i stort sett hela mitt liv. När jag var liten gick jag barndans som sedan gick över till balett på Balettakademien i Göteborg. Sedan har jag dansat på lite olika dansskolor runt om i Göteborg, men jag har spenderat större delen av mitt liv som dansare i Ungdomsorkestern Göta lejon där jag även varit danstränare i 8 år. Jag gick två år på musikallinjen på Wendelsbergs folkhögskola innan jag började på Performing Arts School där jag nu går andra året.

-

IMG_1850.jpeg

Huvudlärare

Nora Lundmark

 

Favoritdansstil

Dancehall och balett

Bästa dansminnet

Min första dansuppvisning! Jag har alltid älskat att stå på scen och sjunga och spela teater men var lite senare på dansen då jag skämdes lite för att jag inte tyckte jag var tillräckligt bra. Men när vi väl gick upp där på scenen tillsammans och bara dansade loss var det bara så himla kul och jag kände att all min tidigare stress över dans bara försvann

Danserfarenhet

Jag är väll ett praktexempel på att det aldrig är försent att börja dansa! Jag började dansa balett och jazz 2021 då jag började plugga musikal på Eslövs folkhögskola och jag blev helt kär i att dansa, så 2022 började jag även dansa dancehall på attitude 69 i Skåne. Efter ett år i Eslöv sökte jag till Performing Arts School där jag nu pluggar till att bli Musikalartist och dansar i princip hela dagarna alla stilar man kan tänka sig från balett till dancehall. Utöver Performing Arts school börjar jag nu till våren även att tävlingsdansa i hiphop för VDA dansstudios. Jag är så taggad att få träffa studions minstingar och få dansa loss med er

369464685_1055294905455209_7150018695939422720_n.jpg

Huvudlärare

Saga Sundblad

 

Favoritdansstil

Commercial och Jazz

Bästa dansminnet

När jag gick på gymnasiet så hade vi i slutet av skolåret en stor show för att visa upp vad vi jobbat med under året. När jag skulle göra min första sommarshow när jag gick i ettan, så skulle vi göra en dans till This is me från filmen ”The Greatest Showman”. Det var min första riktiga dansuppvisning sen jag var liten och jag såg fram emot att min familj skulle få se den stora utvecklingen som hade skett under året!

Danserfarenhet

Jag började dansa folkdans för barn när jag var liten men tog sen en lite för lång paus innan jag började dansa lite balett och stepp när jag var 13. Under gymnasietiden så studerade jag musikal i Lund på Lunds Dans och Musikalgymnasium där vi hade flera danslektioner i veckan, bla jazz och balett. Efter gymnasiet utbildade jag mig till musikalartist på Performing Arts School, där jag under åren fått en härlig blandning. Allt från balett och jazz till street och heels! 

image_6487327.JPG

Assisterande Lärare

Livia Holmström

 

Favoritdansstil

 

Contemporary och Street 

Bästa dansminnet

Ett av mina bästa dansminnen var Gothia cup invigningen 2022, de var det sjukaste och roligaste jag har varit med om. Vi hade kämpat en hel vecka för att träna inför den stora invigningen, och när dagen kom var jag så himla taggad på att äntligen få dansa inför den stora publiken. Jag kommer länge minnas hur det var att höra publikens jubel och applåder, jag ryser fortfarande när jag tänker på det. 

Danserfarenhet

Jag har dansat på Young Moves till och från sen jag var 4 år och gör fortfarande. Här har jag dansat allt från Contemporary till Jazzstyles och Streetdance och utöver det har jag dansat balett på Kulturskolan i Kungsbacka hiphop på dansskolan Twisted Feet. Jag har även dansat framför över 40,000 människor när jag varit med som massdansare på invigningen Gothia Cup på Ullevi 2022 och 2023. 

A7EC4787-AA86-442F-9AA2-661608FE905B.jpeg

Assisterande Lärare

Sophie Kaijser

 

Favoritdansstil

Contemporary Fusion 

Bästa dansminnet

Mitt bästa dansminne är från 2017 när jag uppträdde framför alla hotellgäster på Teneriffa. Vi bodde på ett hotell i Teneriffa där det fanns en klubb man kunde anmäla sig i för att uppträda på scen, så det gjorde jag och min kompis. Jag minns att vi fick gå ner i logerna och fixa oss innan vi skulle uppträda. Det var ganska nervöst men det jag inte visste var att ungefär alla hotellgäster var där och kollade på. Men när vi väl började dansen var det bara kul att uppträda. 

Danserfarenhet

Jag har gått på Young Moves ända sedan jag var liten. Det började med Lek/ Show dans på Young Moves när jag var 4 år. Sedan slutade jag, men hittade tillbaks till dansen vid ungefär 8/9 års åldern. Jag började på Young Moves igen där jag fortfarande går på. Min danserfarenhet är i Jazzstyles, Hip Hop, Contemporary lyrical, Contemporary fusion, Disco och Danceworkshop 

bottom of page