Danslärare 2022
Scrolla längre ner för att läsa mer om varje lärare!

Kerstin Skåre .jpeg

Huvudlärare & Koreograf

Kristin Skåre

Favoritdansstil

Streetjazz & Lyrical Jazz

Bästa dansminnet

Mitt bästa dansminne är när jag turnerade med en modern dansföreställning tillsammans med 4 stycken dansare runt om i Blekinge. Vi fick under 4 veckor skapa material och en handling tillsammans med en koreograf som vi sedan turnerade med. Det var väldigt roligt och utvecklande att få vara med i skapandeprocessen och att få utforska kropp och rörelse på ett nytt sätt. Ett dansminne och en erfarenhet jag kommer bära med mig in i framtiden. 

Danserfarenhet

Jag är utbildad musikalartist vid Performing Arts School i Göteborg och har under 5 år studerat jazz, balett, street och stepp på olika musikal- och artistutbildningar runt om i Sverige. Under mina tre år på PAS har jag fått jobba med min konstnärliga förmåga samt uttryck i dansen. Utöver mina studier har jag medverkat i flera produktioner. Bland annat har jag spelat Liesl Von trapp i The Sound Of Music på Lisebergsteatern och är nu aktiv som ensemble i Pippi Firar Jul på Lisebergsteatern. 

Att få skapa en koreografi och se hur andra tar den till sig för att fylla den med färg, form och liv samt tanken på att få se hur en grupp eller enskild individ kan växa med ett material är det som inspirerar mig. 

emelie.png

Rektor & Koreograf

Emelie Ljung

Favoritdansstil

Dancehall och Feminine Jazz.

 

Bästa dansminnet

Medverkade i en Juldansuppvisning och var med i fem olika dansnummer under en och samma show. Blev tvungen till att byta om bakom kulisserna för att hinna till nästa dansnummer. Att uppträda så många gånger med olika dansstilar och outfits, var absolut det roligaste jag varit med om.

Danserfarenhet

Började min dansutbildning med Ballet och Tapp-Dans som liten medans jag bodde i USA. När jag kom hem till Sverige igen så fortsatte min passion för dans. Dansade Cheerleading i 3år. Gick på Move Dancestudio I 5 år, dansade Jazz och Showdans, Hip Hop Street, Musikaliskdans, MTV Style, Dancehall, Hip Hop Funk. Gick 1 år på Lazars dansskola där jag dansade pardans Foxtrott, Vals, Bugg, Cha-Cha. Jobbat på Young Moves i 3 år som Huvudkoreograf och Instruktör. Nu jobbar jag som Koreograf och Rektor för Young Moves Dansskola. Har 5+års erfarenhet av projektledning, marknadsföring och rekrytering. 

Maja_edited.jpg

Huvudlärare & Koreograf

Maja Lundholm

Favoritdansstil

Contemporary Lyrical och Street Jazz

Bästa dansminnet

Det var på ett K-Pop event kallat omaya 2020 där jag och min dansgrupp fick uppträda på scenen inför en massa människor. Ljuset var nästan magiskt när det bländande mina ögon och det var som om att hela publiken bara försvann för ett ögonblick och där stod jag i rampljuset. Men det roligaste var inte bara dansen utan hejandet och energin man fick av publiken.

Danserfarenhet

Jag har dansat sedan jag var 6 år här på Young Moves som en bra grund och nu studerar jag på Hulebäcksgymnasiet inriktning dans. Jag har danserfarenhet inom jazz, contemporary lyrical, modern, balett, k-pop och street jazz.

Livia.jpg

Assisterande Dansinstruktör

Livia Holmström

Favoritdansstil

Lyrical/contemporary

Bästa dansminnet

När jag var 4 år gammal så vann artisten Loreen eurovision song contest med låten Euphoria. Jag blev genast kär i låten och jag kom på en dans som jag dansade hela tiden på släktfester och till och med på gatan i Kroatien. Jag la ut min solhatt, för att jag trodde att jag skulle få lite pengar och sen började jag dansa loss till musiken.

Danserfarenhet

Jag har själv dansat på Young Moves till och från sedan jag var 4 år både street, dansmix, jazz och lyrical. Under ett par år dansade jag klassisk balett på Kungsbacka Kulturskola. Sen dansade jag också Hip Hop på Twisted feet under en termin. Jag älskar musik, dans och barn.

ölkj_edited.jpg

Huvudlärare & Koreograf

Liv Sundblad

 

Favoritdansstil

Streetjazz och Musikal

 

Bästa dansminnet
Mitt bästa dansminne är från när jag och min syster var i London och tog dansklasser på Pineapple Studios. Det var människor där från hela Europa, i alla åldrar och att se hur dans kan förena alla sorters människor var så mäktigt!

Danserfarenhet

Jag är praktiskt taget uppvuxen i danssalen, jag började dansa balett när jag va 3 år, sen blev det jazz, modernt och stepp utöver det. När jag var fjorton gjorde jag audition till Gotlands Musikalkompani och med dem har jag sedan koreograferat och spelat roller i Annie, Spelman på Taket, Legally Blonde och Sound of music!
Nu går jag tredje och sista året på Performing Arts School här i Göteborg, så till sommaren är jag utbildad Musikalartist och Dansare!