top of page

Välkomna till Young Moves Vårshow!

 

Nu är biljetterna släppta till Young Moves Vårshow på Kungsbacka teater den 18:e Maj som avslutar terminen för den här gången. Hoppas ni längtar lika mycket som vi! Våra nästan 100 elever har i tolv veckor filat och finslipat på sina danser och ser fram emot att få visa er vad de har lärt sig. 

 

Såhär kommer dagen att se ut:

14.30 samlas alla elever på teatern (för musikalgruppen som går på onsdagar gäller lite andra förhållningstider, de finns att läsa längre ner). Vi samlas i foajén där våra fina instruktörer väntar för att hjälpa alla grupper på plats i sina loger, alltså utrymmet där man kommer vara innan och under uppvisningen när man inte är på scenen. Grupperna kommer gå in i den ordning de kommer att uppträda under kvällen.

Varje grupp kommer ha en egen plats där det är viktigt att man håller sig under uppvisningen, elever som dansar i flera grupper har sin plats med den första gruppen de uppträder med. Hos de yngre barnen kommer det finnas lärare och assisterande lärare på plats i logeutrymmet under hela föreställningen. 

15.00 är det genrep på scenen. Alla grupper sitter i salongen under tiden och tittar och stöttar varandra. Vi går lugnt igenom alla in och utgångar och placeringar på scenen med rätt kläder och skor. De elever som dansar i flera danser behöver inte byta kläder utan kan genomföra hela genrepet i kläderna de ska ha i det första numret de uppträder med i showen. Dock kan det vara bra att ha rätt skor för de olika danserna för att få testa hur de känns att dansa i dem på scengolvet. Detta kan ta lite tid så vi vill be alla om att förbereda er på att ha lite tålamod. 

Efter genrepet går alla elever bak till logeområdet och gör sig redo för föreställningen. Vi instruktörer finns till hjälp men vi är på länga vägar inte lika många som eleverna så om man vill ha hjälp att sätta upp håret eller liknade är det bra om man har gjort det innan man kommer till teatern.

 

17.00 börjar föreställning och publiken släpps in från 16.40.

Under föreställningen kommer instruktörerna ha olika uppgifter bakom scenen och hjälpa alla elever på plats till sina nummer. Föreställningen förväntas hålla på ungefär en timme så om man vet med sig att det är länge att sitta och vänta kan det vara bra att ha med sig något att äta. 

Efter föreställningen kommer en grupperna ut i foajén en åt gången i sällskap med en lärare och så får föräldrarna komma och hämta dem. Detta kommer ske i åldersordning så de yngsta kommer ut till sina föräldrar först. 

 

Länk till biljetterna hittar du HÄR

 

Kläder:

Vilka kläder grupperna ska ha har lärarna bestämt individuellt och inspirationsbilder kommer ut på våra sociala medier. Vi förväntar oss såklart inte att någon går och köper nya kläder till det här utan vi uppmuntrar att låna ihop från syskon och kompisar om man inte har allt hemma själv. 

Om du går Musikal:

Musikaleleverna kommer att uppträda med ”myggor” (små mikrofoner som fästs med tejp på kinden så man slipper hålla i dem när man ska dansa samtidigt) och därför ska de samlas lite tidigare än resterande elever. 13.30 kommer vi ha en genomgång av hur vi använder och hanterar myggorna och sen vid 14.00 kommer vi göra en soundcheck. Det innebär att man testar hur det låter att sjunga i myggorna och att ljudteknikern får en chans att göra en inställning till föreställningen. Sen gör de sitt nummer på genrepet som vanligt.

 

Om ni har några ytterligare frågor kan ni mejla dem till youngmoves@topfitness.se

På uppvisningsdagen kommer ni kunna nå oss på telefonnummer 0763091935. Då kommer ni till Liv Sundblad som kommer kunna svara på frågor och guida er rätt. Inför uppvisningen är det viktigt att ni meddelar om en elev av någon anledning inte kan komma. Detta gör ni under kommande veckor till ansvarig lärare. Skulle eleven bli sjuk eller av annan anledning behöva lämna besked samma dag ringer ni också till Liv. 

 

Hoppas ni ser fram emot det här lika mycket som vi! 

Young Moves Team

bottom of page